The King’s Peas

by Meredith Chilton, Arnoldsche Art Publishers, 2019



Buch der Ausstellung
Savour: Food Culture in the Age of Enlightenment,
Gardiner Museum, Toronto (Canada)

144 Seiten
20,3 x 24,1 cm, 117 Abb., Hardcover mit Schutzumschlag
Englisch, 36.– CHF

Food and dining were transformed in Europe during the Age of Enlightenment, and these profound changes continue to resonate today. What many of us now eat, the way food is cooked, and how we dine are the result of radical changes that occurred in France from 1650 until the French Revolution in 1789. Over thirty French and English recipes of the period presented in this cookbook offer readers a taste of the past. Amusing stories, culinary insights, and snippets of history outline the cultural milieu of the time. The King’s Peas is richly illustrated with paintings, books, silver, glass and ceramics to stimulate the imagination. You are cordially invited to take part in this delectable historical feast.

Peas for the King, Gardiner Museum


Im Zeitalter der Aufklärung haben sich sowohl die Esskultur als auch das Essen selbst in Europa verändert. Über dreißig Rezepte der Zeit aus Frankreich und England vermitteln den Leserinnen und Lesern den Geschmack der Vergangenheit.



The King’s Peas, Arnoldsche, 2019, Seite 61
Madame Tricot. Foto: Daniel Ammann
The King’s Peas, Arnoldsche, 2019, Seite 36
Madame Tricot. Foto: Daniel Ammann
The King’s Peas, Arnoldsche, 2019, Seite 139
Madame Tricot. Foto: Daniel Ammann
Madame Tricot gestrickter Käse
The King’s Peas, Arnoldsche, 2019, Seite 51
Madame Tricot. Foto: Daniel Ammann
The King’s Peas, Arnoldsche, 2019, Seite 75
Madame Tricot. Foto: Daniel Ammann


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